Elsősegélynyújtó tanfolyam

Emergency First Response tanfolyam

Elsősegélynyújtó (EFR) búvártanfolyam

Elsõsegélynyújtó (emergency first response) tanfolyam: Az Emergency First Responder (elsõsegélynyújtó) kezedbe adja azokat az alapvetõ eszközöket, amelyre a CPR (szív-tüdõ újraélesztés) és az elsõsegély nyújtásához szükséged lehet Az elsõsegély azonnali,

Vajon miért is fontos az Emergency First Response búvártanfolyam, elsősegélynyújtás? Fontos ez egyáltalán? Erre válaszképp csak néhány gondolatot: “A szakszerű elsősegély több, mint egyszerűen a tényleges segítség nyújtása; legalább olyan lényeges a fontossági sorrendre vonatkozó helyes döntés is. Amikor baleset történik, a helyes válaszcselekvés jelentheti a különbséget élet vagy halál, ideiglenes vagy végleges mozgásképtelenség, rövidebb vagy hosszabb kórházi ápolás között. Mivel az időnek kiemelkedő fontossága van, a megfelelően képzett elsősegélynyújtónak (Emergency First Responder) képesnek és késznek kell lennie a megfelelő cselekvésre, mielőtt a baleset bekövetkezik. Egy baleset vagy hirtelen megbetegedés esetén gyorsan kell cselekedni, de ugyanilyen fontos tudni, hogy mit kell tenni és mi a cselekvés helyes sorrendje. Például egy felületi seb és a légzés kimaradása egyaránt azonnali cselekvést kíván. Ha azonban mindkét probléma egyszerre jelentkezik, az elsősegélynyújtás fontossági sorrendje (és a józan ész is) azt kívánja, hogy a légzéskimaradás kezelése előbb történjék, mint a felületi seb ellátása. Az elsősegély azonnali, ideiglenes segítségnyújtás az áldozatnak sérülés vagy betegség esetén, melyet mindaddig folytatni kell, amíg hivatásos szakemberek segítsége nem biztosítható. Az elsősegély célja az élet megőrzése, további sérülések vagy állapotromlás megelőzése, felépülés elősegítése.” Az Emergency First Responder (elsősegélynyújtó) kezedbe adja azokat az alapvető eszközöket, amelyre a CPR (szív-tüdő újraélesztés) és az elsősegély nyújtásához szükséged lehet. Akár búvár vagy, akár nem, az Emergency First Response (elsősegélynyújtó) búvártanfolyam felkészít arra, hogy megfelelően kezelhesd a potenciálisan életveszélyes helyzeteket.

Hasznos infók

Következő
elsősegélynyújtó tanfolyam
Érdekődj telefonon
18.000,- Ft/fő – start: 18:00 óra

 

Jelentkezem a képzésre
A búvártanfolyam díja
Páros kedvezményünk, már két főtől
30.000,- Ft/fő + PADI reg. díjak áron
A búvártanfolyam díja tartalmazza
Elméleti képzést
Elméleti záróvizsgát
Gyakorlati készségfejlesztést
Korlátlan konzultációs lehetőséget
A képzési díjon felüli költségek
Nemzetközi kártya díj/regisztrációs díj
Emergency First Response kézikönyv

Jelentkezem a képzésre

 

Ki jelentkezhet a búvártanfolyamra

  • Minimális életkor: nincs
  • Felső korhatár: nincs
  • Nem kell hozzá búvárminősítés

 

Miről fogok tanulni az elősegélynyújtó búvártanfolyamon?

Ez az átfogó képzés két alapmodulból áll, amelyek elsajátíthatók együtt is, de önálló tanfolyamok keretében is. A képzés két fő modulból áll: Primary Care (CPR) és a Másodlagos Care (First Aid) A két modul együtt széleskörű ismeretet nyújt a CPR és az elsősegély területén, továbbá vannak fakultatív részei, amelyek az automata külső defibrillátorral (AED) és a vészhelyzeti oxigén használatával foglalkoznak.

 

Elsõsegélynyújtó (emergency first response) tanfolyam: Az Emergency First Responder (elsõsegélynyújtó) kezedbe adja azokat az alapvetõ eszközöket, amelyre a CPR (szív-tüdõ újraélesztés) és az elsõsegély nyújtásához szükséged lehet Az elsõsegély azonnali,

Elsődleges ellátás (CPR)

Ezen a búvártanfolyam megtanulod a helyes lépéseket és technikákat az életveszélyes helyzetek kezelésére. Majd megtanulsz nyolc készséget mely képessé tesz olyan beteg ellátásában, akik nem lélegeznek, nincs szívverésük, lehet, hogy gerinc sérültek, sokkos állapotban lehetnek, vagy akik esetleg súlyos vérzésük van. Meg fogod tanulni, hogyan kell újraéleszteni, és figyelemmel kísérni a sérült állapotát, ezzel is növelve a túlélési esélyeit, miközben várod a sürgősségi orvosi ellátás megérkezését.

 

Másodlagos ellátás (First Aid)

Mivel sok egészségügyi probléma nem életveszélyes, továbbá a sürgősségi orvosi ellátás néha késik, vagy nem érhető el, ez a búvártanfolyam megtanít, hogyan kell elsősegélyt nyújtani, amely enyhíti a fájdalmat és csökkenti a további egészségügyi károsodást. Meg fogod tanulni, hogyan értékeld a különböző sérüléseket és betegségeket, valamint a gyakorolhatod sebkötözés és rögzítési technikákat.

 

Elsősegély a munkahelyen

Egyes területeken, mint például Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Kanadában, a kormányzati szabályozás fokozott hangsúlyt fektet a munkahelyi CPR és elsősegélynyújtási képzésre. Munkahelyi Elsősegély programok kiválóan felkészíti a résztvevőket, egy általános CPR vészhelyzeten túl a munkahelyi sajátosságokból eredő vészhelyzetek kezelésére.

 

EFR (Emergency First Response) felfrissítő búvártanfolyam

Ez egy kiváló lehetőség, a CPR (elsősegélynyújtási) tudásod felfrissítésére. A CPR és az elsősegélynyújtási ismereted 24 havonta érdemes felfrissítened egy ismétlő tanfolyam keretében. Ha ezt megteszed, akkor tisztában leszel a legkorszerűbb CPR és elsősegélynyújtási ismeretekkel.

 

A tanfolyam elvégzése mennyi időt vesz igénybe?

Az otthoni tanulás mennyiségétől függően az Elsődleges ellátás és a Másodlagos ellátás tanfolyamok akár egy délután alatt is elvégezhetők.