PPB – Csúcsteljesítményű Lebegés Specialitás búvártanfolyam

PADI Peak Performance Buoyancy – PPB búvártanfolyam

Csúcsteljesítményű lebegőképességű búvár specialitás búvártanfolyam

A PADI Tökéletes lebegõképesség (Peak Performance Buoyancy) búvártanfolyam elvégzése után finoman szabályozhatod lebegõképességedet, ezáltal meghosszabbíthatod a lent töltött idõdet mivel csökkented a levegõfelhasználásod.Egy búvár számára az egyik legfontosabb a jó csúcsteljesítményű lebegőképesség elsajátítása. Szeretnéd ezt fokozni? A PADI által nyújtott Peak Performance Buoyancy – PPB (Csúcsteljesítményű lebegőképesség) spcialitás búvártanfolyam jó lehetőséget ad azoknak a búvároknak, akik többre vágynak az átlagosnál. Sok ezer merülésen túl lévő búvároknak tudnak csak különbséget tenni az átlagos és a csúcsteljesítményű lebegőképesség között. Akik kifogástalanul lebegnek a víz alatt, szinte alig mozogva emelkednek és süllyednek, egy helyben megállnak, a kívülálló számára maga a varázslat.

Nekik van egy titkuk: A csúcsteljesítményű lebegőképesség szabályozása.” Nincs erőfeszítés, nincs kínlódás a felszerelés használatával, nem uszonyoznak folyamatosan, nem hadonásznak a kezükkel. Nekik nem okoz gondot a mélységváltozás, szinte minden művelet könnyedén zajlik. Ők azok, akik tudnak valamit, ezzel szemben, a búvárok többségének komoly gondot okoz a lebegőképességük szabályozása. Szinte állandóan uszonyoznak, kezükkel integetnek és örülnek, ha a lebegőképességet biztosítani tudják maguknak. Az ilyen búvároknak nem egyszerű a mélységváltoztatás, mert ez komoly erőfeszítésükbe kerül. Persze merülhetnek jól és biztonságosan, de merülésüket nem lehet eredményesnek nevezni.

Ha többet szeretnél, mint az átlag, ha finoman akarod szabályozni lebegőképességedet, lebegni szeretnél a zátonyok fölött, meg szeretnéd hosszabbítani lent töltött idődet a levegőfogyasztás csökkentése révén amit a felesleges BCD használattal kiiktatásával tudsz végrehajtani és meg akarod hosszabbítani felszerelésed élettartamát, akkor a Peak Performance Buoyancy Specialty búvártanfolyamot neked találták ki.

 

Ki jelentkezhet a PPB, csúcsteljesítményű lebegés specialitás búvártanfolyamra?

 • Minimális életkor: 10 év
 • Felső korhatár: nincs
 • Rendelkezned kell (Junior) Open Water Diver minősítéssel

 

Miről fogok tanulni a PPB, csúcsteljesítményű lebegés specialitás búvártanfolyamra?

 • A Peak Performance Buoyancy Specialty – PPB (Csúcsteljesítményű lebegés) búvártanfolyam során a súlyok helyes mennyiségének meghatározásához használni fogod a PADI Alapvető súlyzási irányelveit
 • Azután gyakorolni fogod a csúcsteljesítményű lebegőképesség (Peak Performance Buoyancy – PPB) alapjait két nyíltvízi merülésen, beleértve a lebegőképesség ellenőrzését, a lebegőképesség víz alatti finombeállítását, a súlyok elhelyezését a trimmeléshez, az áramvonalazást és a vizualizációt is.

 

A Csúcsteljesítményű lebegés specialitás búvártanfolyam elvégzése mennyi időt vesz igénybe?

 • Az elméleti tudásfejlesztés egy estés foglalkozás alatt elsajátítható.
 • Minimális nyíltvízi képzés: két nyíltvízi merülés

 

A PADI Tökéletes lebegõképesség (Peak Performance Buoyancy) búvártanfolyam elvégzése után finoman szabályozhatod lebegõképességedet, ezáltal meghosszabbíthatod a lent töltött idõdet mivel csökkented a levegõfelhasználásod.Mibe kerül nekem a Peak Performance Buoyancy – PPB (Csúcsteljesítményű lebegőképesség) búvárspecialitás búvártanfolyam?

 • 25.000,- Ft /fő a búvártanfolyam díja

 

Mit tartalmaz a specialitás búvártanfolyam díja?

 • Az elméleti tudásfejlesztést
 • A nyíltvízi vizsgánál az oktatói asszisztenciát

 

A képzési díjon felüli költségek

 • Nemzetközi kártya díj/regisztrációs díj
 • PADI Peak Performance Buoyancy Specialty kézikönyvet
 • Két nyíltvízi merülést, a kiválasztott helyszínen