Wreck Diver Speciality – Roncsmerülő búvártanfolyam

PADI Wreck Diver Specialty búvártanfolyam

Roncsmerülő búvártanfolyam

Egy PADI Roncsmerülõ (Wreck Diver) búvártanfolyamot követõen egy roncshoz való merülés rendkívüli élményt nyújt a búvároknak. Akik érdeklõdnek a víz alatti történelem iránt, azoknak érdemes elvégezniek ezt az érdekes PADI Roncsmerülõ (Wreck Diver) búvárspBorzongató, hidegrázós érzés, amikor az elsüllyedt hajókhoz, repülőgépekhez és autókhoz merülünk. Az ilyen merülést a legtöbb búvár a legvonzóbb merülései közé sorolja.

A roncsmerülésnél nincs is izgalmasabb! Ahogyan süllyedsz egyre mélyebbre, közben kémleled környezeted és keresed, kutatod, hogy felbukkanjon alattad a több száz éve megpihenő hajóroncs. Alig várod, hogy megpillantsd, Te szeretnél az első lenni, aki meglátja a körvonalait, formáját. Mámorító érzés, amint rá lelsz. Megérkeztél! Ezután rajtad múlik, hogyan veszed észre a roncs környezetét és magát a roncsban rád váró felfedezéseket. Roncsokat találhatsz édes vízi tavakban és sós vizű tengerekben. A víz hőmérséklete eltérő lehet, kicsit hideg vagy melegebb, ez mind attól is függhet, hogy hol merülsz valójában, a trópusokon vagy alpesi tavak egyikében. Merülést hajthatsz végre pl. a Vörös-tengeren, meglátogathatod a világháborúban rakománnyal együtt elsüllyedt Thistlegorm teherszállító gőzöst, ahova évente legalább egyszer mi is ellátogatunk. De a kedvelt hajóroncsunkat is megnézheted a Rovinj közelében a mélyben pihenő Baron Gautsch-t is, amit gyakran emlegetnek Európa Titanicjának, nagy mérete és tragikus sorsa miatt.

Egy PADI Roncsmerülõ (Wreck Diver) búvártanfolyamot követõen egy roncshoz való merülés rendkívüli élményt nyújt a búvároknak. Akik érdeklõdnek a víz alatti történelem iránt, azoknak érdemes elvégezniek ezt az érdekes PADI Roncsmerülõ (Wreck Diver) búvárspA mesterséges zátonyok melyek tudatos emberi tervezés következtében vagy a balesetek során a mélybe kerülő roncsok egy lenyűgöző világot tárnak fel a búvárok számára. Hajók, repülőgépek, sőt autók is a mély fogságában időznek, körülöttük pedig megannyi nyüzsgő életforma. Minden roncs egy merülési lehetőséget kínál, kalandot és a felfedezés örömét nyújtja.

Ezzel a PADI Wreck Diver Specialty (Roncsmerülő búvár) búvárspecialitás búvártanfolyammal a rejtélyek világába kerülhetsz. A PADI Wreck Diver Specialty (Roncsmerülő búvár) búvárspecialitás búvártanfolyam az egyik legnépszerűbb specialitás búvártanfolyam, általa leszel felelős roncs búvár és olyan kalandokban lesz részed, amire nem is gondoltál. A PADI Wreck Diver Specialty (Roncsmerülő búvár) búvárspecialitás búvártanfolyam bevezet a roncsbúvárkodásba és segít kifejleszteni azokat a készségeket és tudást, amelyek a biztonságos és szórakoztató roncsbúvárkodáshoz szükségesek.

 

Ki jelentkezhet a Roncsmerülő specialitás búvártanfolyamra?

 

Miről fogok tanulni a Wreck Diver (Roncsmerülő búvár) búvártanfolyamon?

 • A roncsmerülések tervezését, szervezését, eljárásait, technikáit
 • Problémáit és veszélyeit a levegőellátás, a speciális felszerelések,
 • Vezetőkötelek és orsók elő-készítését és használatát
 • A korlátozott látási viszonyok közötti merülések technikáit és
 • Vészhelyzeti eljárásait
 • A roncsba való behatolás gyakorló merülése a megvilágított zónára, és a felszíntől mért 40 m-es vízszintes és függőleges összesített távolságra korlátozódik. Ha a gyakorlásra használt roncs mély vízben fekszik (18 m-nél mélyebben), ajánlatos, hogy a Wreck Diver Specialty (Roncsmerülő búvár) búvárspecialitás program előfeltétele legyen a Deep Diver minősítés megléte.

 

Egy PADI Roncsmerülõ (Wreck Diver) búvártanfolyamot követõen egy roncshoz való merülés rendkívüli élményt nyújt a búvároknak. Akik érdeklõdnek a víz alatti történelem iránt, azoknak érdemes elvégezniek ezt az érdekes PADI Roncsmerülõ (Wreck Diver) búvárspA búvártanfolyam elvégzése mennyi időt vesz igénybe?

 • Ajánlott tanfolyami óraszám: 24 óra
 • Minimális nyíltvízi képzés: két nap alatt négy merülés

 

Mibe kerül nekem a Wreck Diver (Roncsmerülő búvár) búvárspecialitás búvártanfolyam?

 • 25.000,- Ft /fő a búvártanfolyam díja

 

Mit tartalmaz a Roncsmerülő búvártanfolyam díja?

 • Az elméleti tudásfejlesztést
 • A nyíltvízi vizsgánál az oktatói asszisztenciát

 

A képzési díjon felüli költségek

 • Nemzetközi kártya díj/regisztrációs díj
 • PADI Wreck Diver Specialty kézikönyvet
 • Négy nyíltvízi merülést, a kiválasztott helyszínen