Horvátország

Egy hangulatos kisváros az Adrián

Pag, az ideális merülőhely

Stara Novalja egy csendes kisváros Pag szigetén. Az egész település csendes, nyugodt öblök sokaságából áll. Szinte minden ház saját stranddal rendelkezik, így Neked sem fog gondot okozni, ha lubickolni támad kedved. A strandoláson és napozáson kívül a környéken számos helyszínt találhatsz, ahol a víz alá merülve csodálatos világ nyílik meg előtted. Itt találta meg egy helybeli búvár Horvátország egyik legnagyobb víz alatti régészeti leletét, az i. e. 1. századból származó hajó maradványait és több száz amforát.

A búvárbázis Horvátország egyik legszebb homokos öblében, közvetlenül a tengerparton helyezkedik el. Pag sziget Magyarországról nézve közeli horvát úti célnak számít, mivel északról indulva Krk és Rab után a harmadik sziget Pag.

PAG, Horvátország hétvégi bulimerülések egy kis védett öbölben. A kezdõ búvártanfolyam nyíltvízi vizsgáját is megtudod itt csinálni. Kíválóan alkalmas a gyakorlásra.A búvárbázis egy széltől védett öböl partján fekszik, magas, árnyas fák alatt. A nyári forróságban kifejezetten kellemes itt hűsölni, a kényelmes nyugágyakban. A családias búvárbázis minden igénynek megfelel. Itt valóban figyelnek Rád! Mivel a szállások a bázis közelében vannak, gyalog pár perces sétával, kényelmesen ide érsz, de ha időben jelentkezel akár a bázison is kaphatsz egy kellemes szobát.

Itt ismeretlen fogalom a cipekedés, hiszen minden pár méterre a tengertől zajlik. A felszerelésedet sem kell hurcolnod magaddal, őrzött boxokban, zárt tárolókban maradhat minden féltett cuccod. Az érkezőnek egy nagyméretű hirdetőtábla jelzi a bázis autós behajtóját. A búvárbázis területén belül nagyméretű kavicsos parkoló nyújt lehetőséget az itt merülő és itt lakó búvárok autóinak a biztonságos parkolásra. A merülőhelyek zöme a 25 km hosszú Lun félsziget északi sziklafalai mellett találhatóak. Dús vegetációjú növényzet, polipok, csigák, sziklahalak és ezüstös halrajok jellemzik ezen merülőhelyeket. Számos roncs, barlang, illetve amforák várják a különlegességre, kalandra vágyó búvárainkat.

Így juthatsz el hozzánk

A Pag szigetre a komp Prizna-ból indul, mely a horvát tengerparton található a Senji autópálya lehajtótól 55 percre. A komp menetideje mindössze 15 perc. A Pag szigeti oldalon a kompkikötőt Zigljen-nek hívják. Május elejétől óránként mennek kompok Pag a szigetre, de a főszezonban 3-4 komp is közlekedik folyamatosan, így többnyire alig van várakozási idő.

A búvárbázis nem csak komppal, hanem hídon is megközelíthető. Ebben az esetben Pag szigetet Zadar irányából kell megközelíteni. Ha a búvár ezt az utat választja, akkor nem kell lejönni az autópályáról a Senj-i leágazónál, hanem tovább kell haladni még Zadar felé kb. 85 km-t. A Pag szigeti lehajtó után a szigeten még kb. 79 km-t kell megtenni Stara Novalja-ig.

A részvételi díj nem tartalmazza

  • Transzfert Budapest (búvárbázis) – Pag – Budapest (búvárbázis) útvonalon, ha igényled
  • Felszerelés bérlést, ha még nem rendelkezel saját komplett felszereléssel
  • Campinges, apartmanos vagy szállodás elhelyezést és a hozzá kapcsolódó ellátást
  • Baleset- és utasbiztosítást

Hasznos tudnivalók
nem csak Vizsgázóknak

Következő időpont
2017. július 29-30.

További időpontok
2017. augusztus 12-13.
2017. szeptember 2-3.
Helyszín
Pag, Horvátország
Menetidő
570 km, kb. 6 óra 38 perc
A bulimerülés díja
Hívj bennünket telefonon
A díj tartalmazza
A négy nyíltvízi, parti vizsgamerülésen az oktatói asszisztenciát
Palackot és ólmot a merülésekhez
Magyar nyelvű idegenvezetést
Jelentkezési határidő
A túrát megelőző 7. napig
50% előleggel
Fakultatív programlehetőségek
Gyakorló és szinten tartó merülések
Adventure Diver,
Advanced Open Water Diver
tanfolyamok
Egyéb specialitás tanfolyamok
Minimális csoportlétszám
6 búvár

Jelentkezem a bulimerülésre

Részletes program

Open Water Diver
vizsgázóknak


1. nap – szombat
Találkozó 10:00 órakor általános
eligazítás a búvár házirendről,
majd eligazítás a hétvégi kezdő
búvártanfolyam merüléseiről.
1-2 vizsgamerülés,
ami előzetesen 15 óráig tart.
Merülést követően szabadprogram.
Este közös vacsora a városban.
2. nap – Vasárnap
Találkozó délelőtt 10:00 óra
Eligazítás az aznapi programról.
11:00 órától búvártanfolyam
3-4 vizsgamerülés.
Merülés után indulás haza.

PAG - bulizós kisváros az Adrián
« A 4 »

Reméljük kedvet kaptál és csatlakozol a csapatunkhoz!