Magyarország

Tatai Fényes-forrás

Fantasztikus víz alatti gejzírek!

„Itthoni vizekben merülni?” – a legtöbbünk, aki rendszeresen merül a tengeren, csak a száját húzza erre a kérdésre. „Mit nézzek szinte a semmit?” – hangzik el sokszor tőletek a válasz.

A Fényes-forrás Budapesttől közel 40-50 perc alatt érhető el. Tata városától pár kilométerre található ez a csodálatos, ősi lápvilágban megbújó melegvizes, forrásokban gazdag merülőhely.

A melegvíznek köszönhetően a tó télen sem fagy be, állandó 23-24 C hőmérsékletével ideális merülési lehetőséget biztosít a búvárkodni vágyóknak.

Tata merülőhely

Hasznos tudnivalók

Következő időpont
2017. november

Helyszín:
Tata, Magyarország
Menetidő:
75 km, kb. 1 órás autóút
A bulimerülés díja:
First minute: érdeklőd búvásulinkban
Last minute: érdeklődj búvársulinkban
Jelentkezési határidő:
Túrát megelőző 7. napig
50% előleggel
Fakultatív programlehetőségek:
Gyakorló és színten tartó merülések
Minimális csoportlétszám:
6 búvár

Jelentkezem a bulimerülésre

Jelenleg négy tó merülhető, ezek mindegyikében nagyon gazdag állat és növényvilággal találkozhatsz. Igen kellemes, félnapos, egynapos időtöltést nyújt ez a túránk számodra. Mi úgy gondoljuk ez a hely annyira különleges és egyedülálló, hogy ezt az élményt mindenkinek át kell élnie. Maga a forrás a merülésünk célja, ami fantasztikus jelenség. Több kisebb és nagyobb víz alatti gejzírhez hasonlatos látványban lehet részünk. A fő forrásnál kiáramló víz felkavarja az akár 6 méter vastagságot elérő laza homokos aljzatot, ezért oda kell figyelni, nehogy belesüllyedjünk.

A tavak mélysége 4 és 5 méter közötti és ebben a közegben is kellemes a víz hőfoka tehát garantáltan nem fogsz fázni! A kristály tiszta kvarchomokon keresztül több helyen is találkozhatsz a feltörő forrásvízzel.

A tóban hatalmasra növő vízinövények között kalandozhatsz, kergethetsz halakat, keresgélhetsz teknőst. Gyakorlatilag úgy fogod magad érezni közben, mintha dzsungelben túráznál.

Újdonságnak számít a tavak között nem régiben átadott Fényes-tavak Tanösvény. A szintén mostanában épült meg a kilátótorony valamint a kicsiknek is nagy élményt nyújtó erdei játszótér is már látogatható.

Túránkra nem csak Téged várunk, de bátran hozd magaddal a családod, barátaid is. Ez egy olyan hely, ahol mindenki megtalálja a neki tetsző kikapcsolódást. Ne habozz! Jelentkezz!

Mit nem tartalmaz

A merülés díja

Transzfert
Budapest-Tata-Budapest útvonalon
Búvárfelszerelést
Baleset- és utasbiztosítást
Merülésvezetési díjat
(merülésenként, amennyiben szükséges)
Palacktöltést a további merülésekhez
Dézsafürdő vagy szauna  díját

Mibe kerül a tatai egynapos bulimerülés

First minute: Érdeklődj!
Last minute: Érdeklődj!

Mit tartalmaz

a merülés díja

Merüléseket a Katonai tóban
Merüléseket a szomszédos,
merülhető tavakban
Töltött palackot
Ólmot és ólomövet
Kirándulást a tó környékén
TATA - Fantasztikus víz alatti források
« 1 A 3 »

Reméljük kedvet kaptál és csatlakozol csapatunkhoz!